Hullott

2023.08.13. 11:16

Sokak álma valóra válhatott a Bükki Csillagdában

Pazar kilátás nyílt szombaton a Perseidákra a Bükki Csillagdából.

Heol.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, ezen a hétvégén a Bükki Csillagda a Perseidák megfigyelésére invitálja a látogatókat.

– Augusztus 11-én este megtartottuk az első esti programot a háromnapos Perseidák maximum alatt. Az este folyamán minden körülmény adott volt: a Hold nem volt fent az égen, a légkör tiszta és nyugodt volt, valamint a Bükki Csillagoségbolt-Park kiváló ege számos meteort tárt fel az égboltot kémlelők elé - adta hírül a Bükki Csillagda Facebook-oldalán.

Mint írják, az alábbi teljes égbolt timelapse felvétel este 21 óra 31 perckor indult, és 5 órán keresztül mutatja az égbolt fordulását, a műholdak és repülők seregét, valamint felvillanásokként elcsíphettek néhány fényesebb meteort is. 

Kiemelték, a valóságban ennél jóval több meteor látszódik, óránként körülbelül 20-30 volt megfigyelhető.

– Azoknak is, akiknek már nem jutott jegy az esti programjainkra, érdemes a Bükk területét választania a következő két estén és hajnalban, hiszen egy tisztás, vagy akár a csillagda parkolója is kiváló megfigyelőpontot ad arra, hogy kifeküdve élvezhessük a természet adottságait - hívták fel a figyelmet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!