Bűnügyek

2020.01.07. 17:30

Jogerős ítélet született az életveszélyes testi sértést okozó vádlottak büntetőügyében

Az Egri Törvényszék előkészítő ülésén jogerős ítéletet hozott a testi sértés bűntette miatt indult büntetőügyben.

Heol

Forrás: Shutterstock

Az Egri Törvényszék hétfőn előkészítő ülést tartott az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt fiatalkorú K. R. O. I. rendű vádlott és társa ellen indult büntetőügyben – tájékoztatta portálunkat dr. Puskás Csilla törvényszéki sajtószóvivő.

Az előkészítő ülésen mindkét vádlott beismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság a vádlottak

beismerő nyilatkozatát elfogadta, és ítéletet hozott.

A törvényszék az I. rendű vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt egy év nyolc hónap fiatalkorúak fogházbüntetésére ítélte, melynek a végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette, és megállapította, hogy az I. rendű vádlott a próbaidő alatt pártfogó felügyelet alatt áll, míg a bíróság a II. rendű vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt egy év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek a végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak 2018. május 21- én 02 óra körül Horton szóváltásba keveredtek T. R. sértettel. Amikor a konfliktus dulakodásig fajult, a sértett megpróbált elfutni a helyszínről, azonban a vádlottak rövid távon utolérve fellökték őt, és a földre kerülő sértettet bántalmazni kezdték.

Az I. rendű vádlott a sértettet többször fejbe rúgta, míg a II. rendű vádlott a sértett alsó testrészeit rugdosta. A további bántalmazásnak a helyszínen jelen lévő más személyek közbeavatkozása vetett véget. A bántalmazás következtében T. R. sértett súlyos sérüléseket szerzett, melyek együttes gyógytartama 3-4 hét azzal, hogy a koponyán belüli vérzés sérülés a sértettnél közvetetten életveszélyes állapotot eredményezett.

A bíróság ítélete mindkét vádlott vonatkozásában jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában