bűnügy

2020.12.12. 15:10

Arcon ütötte és le is köpte fia testnevelő tanárát a csányi férfi

A Hatvani Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetésétől számított két napon belül – gyorsított eljárásban – bíróság elé állította azt a 32 éves csányi férfit, aki fia testnevelő tanárát magából kikelve arcon ütötte, majd le is köpte.

HEOL

A gyermek december 8-án egy iskolai játék során egy társával együtt a szabályok be nem tartása miatt a kiállítás sorsára jutott. A fiú – az őt ért sérelem miatt – az apjának még aznap azt állította, hogy a pedagógus pofon vágta. A történteket a felnőttek azonnal megbeszélték, mely úgy tűnt, hogy eredményre is vezetett – tájékoztatta portálunkat szombaton dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

Közlése szerint a fiatal azonban továbbra is ragaszkodott az által kitalált valótlan történethez, így másnap az apa újra megjelent az iskolánál, hogy számon kérje a testnevelőt az előző napi eseményekkel kapcsolatban. Ekkor már az iskola igazgatója nyugtatta meg az apát, hogy kivizsgálja az esetet, melyre azonnal sor is került. Ennek eredményeképpen megállapították, hogy a fiú nem mondott igazat a szülőnek a bántalmazással kapcsolatban. Az apát ez sem nyugtatta meg, így az intézményvezető a probléma végeleges lezárása érdekében egy tanteremben leültette a feleket, mely során a vádlott fia elismerte korábbi állításai valótlanságát.

Az addig is ideges férfi fia kijelentésével már nem törődve egyre ingerültebb lett, majd magából kikelve ordítani kezdett a testnevelő tanárral, akit ezt követően pofon vágott. A történéseknek az igazgató közbelépése vetett véget, azonban a dühöngő apa a teremből kifelé menet még egy alkalommal le is köpte a sértettet, majd távozott az oktatási intézményből.

A Hatvani Járási Ügyészség a büntetett előéletű gyanúsítottat – a társadalomra különösen veszélyes, az utóbbi időben elszaporodott cselekménye miatt – őrizetbe vétele mellett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt állította bíróság elé.

A Hatvani Járásbíróság a férfit egy év nyolc hónap szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette, a próbaidő tartamára pedig elrendelte a pártfogó felügyeletét.

Az ítélet jogerős.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik