állatkínzás

2020.12.18. 08:48

Elkapták a rendőrök azt a férfit, aki ellopta és megette a gyönyörű pávát Kiskörén

Lopás és állatkínzás miatt folytatnak eljárást egy 37 éves kiskörei férfi ellen.

Heol

Forrás: Facebook

Fotó: Lehel Hoffer

Lopás és állatkínzás bűncselekmények elkövetése miatt folytat eljárást egy 37 éves helyi lakos ellen a Hevesi Rendőrkapitányság Kisköre Rendőrőrs – tájékoztatta a Heolt Szabó Boglárka rendőrségi sajtóreferens.

Mit megtudtuk: a férfit azzal gyanúsítják, hogy idén november 6-án egy kiskörei ház előtt bántalmazott egy pávát, melynek következtében az állat elpusztult, majd a tetemet hazavitte. Miután a rendőrség tudomására jutott az eset, a gyors adatgyűjtést követően egy napon belül, december 16-án azonosították és kihallgatták a feltételezett elkövetőt, aki beismerő vallomást tett.

A férfi beismerte tettét a rendőrségen Fotó: Police.hu

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk: ellopták, majd megfőzték a gyönyörű pávát Kiskörén. A madár tulajdonosa azt írta, szomorúan vették tudomásul, hogy a madaruk nemrég eltűnt, úgy vélték, elkóborolt, esetleg elvitték. A helyi szóbeszédből értesültek végül arról, mi is történt Borisz névre hallgató kedvencükkel, akit már öt éve családjuk tagjának tekintettek.

" data-width="500" data-show-text="true">

">Borisz már családtagnak számított :( 🦚 Úgy tudjuk, közmunkások szemelték ki az állatot #páva #borisz

Az üggyel kapcsolatban Magyar Csilla, Kisköre polgármestere is megszólalt nyilvános bejegyzésében. Mint írja: a kiskörei polgárok és a kiskörei közmunkások nevében ezúton szeretné megkövetni a páva gazdáit. Biztosítja őket, hogy Kiskörén soha többet nem fordulhat elő ugyanez még egyszer. Hozzátette továbbá: a páva az egész város és a turisták egyik büszkesége is volt.

– Ezzel az értelmetlen állatkínzással mindannyiunk közös igazságérzete csorbult – írja.

" data-width="500" data-show-text="true">

">BORISZ TANULSÁGA.

Tisztelt Kisköreiek!

Tisztelt Hoffer család!

Néhány napig, a helyzet tisztázódásáig tartottam magam...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában