bűnügyek

2020.12.22. 12:35

Felfüggesztett szabadságvesztést kapott a vádlott, aki megfojtotta és ellopta a pávát

A vádlott beismerte a terhére rótt bűncselekményeket és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

Heol

Forrás: Facebook

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2020. november elején – pontosabban meg nem határozható időben a sértett kiskörei nyaralójának udvaráról egy páva szökött ki, melyet az utca végén dolgozó négy fős közmunkás brigád észlelt. A brigád egyik tagja elhatározta, hogy a pávát megfogja és levest főz belőle, s társai előtt kijelentette: „ilyet az étteremben sem kapni”. Akkor a vádlott az állathoz lépett, elkezdte a faroktollait tépkedni, majd belerúgott, mire a páva a földre került, ám még élt. A vádlott fojtogatta a pávát miközben többször nyakon ütötte, mire végül a páva elpusztult. A vádlott aztán még több tollát kitépte a pávának, majd azt a kabátjába rejtette és eltulajdonította. A bűncselekménnyel okozott 60 ezer forintnyi kár nem térült meg – tájékoztatta portálunkat Hoszné dr. Nagy Tímea, az Egri Törvényszék sajtószóvivője.

Mint azt írta, a vádlott beismerte a terhére rótt bűncselekményeket és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A Hevesi Járásbíróság a vádlott bűnösségét állatkínzás bűntettében és lopás vétségében állapította meg, és vele szemben halmazati büntetésül egy év szabadságvesztést szabott ki, melynek végrehajtását kettő év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság a próbaidő tartamára elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét.

A közlemény szerint a bíróság a magánfél által előterjesztett polgári jogi igény érvényesítését egyéb törvényes útra utasította. A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott büntetlen előéletű, a bűncselekmények elkövetését beismerte, azt, hogy három kiskorú gyermekét egyedül neveli, és hogy a cselekményeket megbánta, míg súlyosító körülményként értékelte a vagyon elleni bűncselekmények elszaporodottságát. Az ügyész, a vádlott és a védő a bíróság ítéletét tudomásul vette, így az ítélet a kihirdetés napján jogerőre emelkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában