Bűnügyek

2021.11.20. 10:58

Letartóztatta a bíróság a pizzafutár autójával balesetet okozó férfit

Az Egri Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte, annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben jármű önkényes elvételének bűntette és a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett segítségnyújtás elmulasztása bűntette miatt nyomoz az Egri Rendőrkapitányság.

Heol

Forrás: Police.hu

A gyanú szerint a letartóztatott férfi két nappal ezelőtt, az esti órákban, Eger egyik városrészében az oda pizzát szállító futár autójába beült, az autót elindította és a futárral az anyósülésen elhajtott, majd egy ház falának csapódott. Ezt követően a baleset helyszínéről távozott. A sértett 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett – számolt be portálunknak Hoszné dr. Nagy Tímea sajtószóvivő.

A bíróság végzése rögzíti, hogy alappal feltehető, hogy letartóztatás hiányában a gyanúsított a tanúk befolyásolásával a bizonyítást megnehezítené vagy meghiúsítaná, illetve a bűnismétlés reális veszélye is fennáll. A gyanúsított különös és többszörös visszaeső, utoljára az Egri Járásbíróság október 4-én jogerősen 10 hónap börtönbüntetésre ítélte.

A végzést az ügyész tudomásul vette, azzal szemben a gyanúsított fellebbezést jelentett be, a gyanúsított védője nem volt jelen az ülésen, neki 5 munkanapja van a fellebbezés bejelentésére. A határozat így nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában