balesetmegelőzés

2021.11.09. 14:26

Teherautókra elhelyezett plakátokkal hívták fel a figyelmet a biztonsági öv használatára Gyöngyösön

A Heves Megyei Baleset-megelőzési Bizottság teherautókon elhelyezett plakátokkal hívja fel a figyelmet a biztonsági öv használatának fontosságára.

Heol

Fotós: Czimer Tamas

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság – Megyei Baleset-megelőzési Bizottsága évek óta kiemelten kezeli a biztonsági öv használatának népszerűsítését és fokozását, ugyanis ez az egyik olyan fontos passzív biztonsági eszköz a gépjárművekben, amely képes csökkenteni egy-egy közúti közlekedési baleset esetén az esetlegesen bekövetkező személyi sérülés súlyossági fokát – számolt be portálunknak Lázár Levente rendőrségi sajtóreferens.

Közlése szerint, az elmúlt tíz évben ugyan megfigyelhető némi javulás a biztonsági öv használati aránya tekintetében, azonban még mindig nagy számban találkozunk olyan gépjárművezetőkkel és utasokkal, akik életüket és testi épségüket kockáztatva, az ide vonatkozó szabályokat figyelmen kívül hagyva nem tesznek eleget a biztonsági öv használatra vonatkozó előírásoknak.

Annak érdekében, hogy ezen a téren további pozitív fejlődés történjen Balogh Tibor r. ezredes a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója és Varga József a K & V Nemzetközi Fuvarozó KFT igazgatója, közös sajtótájékoztatót tartott 2021. november 9-én délelőtt a cég gyöngyösi telephelyén. Az eseményen bemutatták azt a biztonsági öv használatának fontosságát hirdető plakátot, amelyet 30 tehergépjármű pótkocsijának hátsó ajtajára helyeztek el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!