Bűnügy

2022.01.14. 13:43

Kiskorút rabolt ki egy 19 éves fiú Hatvanban

A nyomozás rablás bűntette miatt van folyamatban.

HEOL

Illusztráció Fotó: Shutterstock

A Hatvani Járási Ügyészség indítványt tett arra, hogy az Egri Járásbíróság nyomozási bírája rendeljen el kényszerintézkedést, azzal a fiatal felnőtt férfival szemben, aki miután 5 ezer forintot elvett a sértettől neki 2 ezer forintot vissza is adott - tájékoztatta portálunkat pénteken dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

 

Mint közölte: a nyomozó hatóság azzal gyanúsítja a büntetett előéletű 19 éves férfit, hogy 2021 decemberében Hatvanban, a 15 éves sértettől pénzt kért, azonban amikor nem kapott átkutatta annak kabátzsebét, melyben egy 5 ezer forintos bankjegyet talált. A sértett megpróbálta a gyanúsított kezét megfogni, azonban a férfi kihasználva fizikai erejét kiszakította kezét a sértett fogásából, így megszerezte a pénzt. A sértett ezt követően addig- addig kérte vissza a tőle elvett összeget, hogy a gyanúsított 2 ezer forintot a kiskorú kezébe nyomott, majd távozott a helyszínről.

 

A nyomozás rablás bűntette miatt van folyamatban.

 

Az ügyészség azért indítványozta a gyanúsított letartóztatását, mert úgy ítélte meg, hogy a terhelt esetében tartani lehet attól, hogy a hatóságok elől elszökne, elrejtőzne, a büntetőeljárás során a bizonyítást - a sértett befolyásolásával - veszélyeztetné, továbbá szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el. A nyomozási bíró az ügyészi indítványt alaposnak találta, így egy hónapra elrendelte az elkövető letartóztatását.

 

A döntést az ügyészség tudomásul vette, a gyanúsított azonban fellebbezést jelentett be a bíróság végzésével szemben, ami így nem vált véglegessé.

 

Címkék#Bűnügyek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában