Vádemelés

2022.07.27. 08:24

Biciklivel védte magát a baltával visszavágó haragosától a balatoni férfi

Haragosát akarta megleckéztetni végül neki kellett védekeznie.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Az Egri Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt nyújtott be vádiratot, mely szerint egy balatoni férfit szóváltás során a saját háza udvarán ütött fejbe egy haragosa, aki ott egy röviddel korábbi utcai konfliktust kért számon rajta. A vádlott ezt úgy viszonozta, hogy az ingatlan melléképületéből egy baltát vett magához, amivel bosszúból több csapást mért a támadással már felhagyó emberre, kiüldözve őt ezzel az utcára, ahol azután tovább folyt a baltával történő bántalmazás. Ennek során a kiűzött férfi a biciklijét maga elé tartva próbálta védeni magát az éles szerszámmal szemben. Hamarosan autóval a helyszínre érkezett a kerékpáros egy rokona, mire az ő kocsijának a kerekét meg késsel szúrta ki a vádlott – tájékoztatta portálunkat dr. Gubala Ádám Miklós, helyettes sajtószóvivő ügyész.

Az ügyészség a jogos védelem kereteit messze túllépő vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a járásbírósághoz benyújtott vádiratában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában