Bűnügyek

2022.09.05. 10:30

Komoly büntetés várhat a halmajugrai drogkereskedőre

A kábítószer fogyasztása bűncselekmény, amit a Büntető Törvénykönyv legfeljebb két évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni.

HEOL

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

Az Egri Járási Ügyészség nemrégiben egy 22 éves kábítószer fogyasztó ellen emelt vádat, akivel szemben elzárás büntetés kiszabására tett indítványt, tekintettel arra is, hogy a visszaesőnek számító fiatalember korábban már más, erőszakos bűncselekmény miatt büntetve volt – tájékoztatta portálunkat hétfőn dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

A vádirat szerint a kábítószer élvező terhelt a 2020. december 20-án Egerben történt elfogását megelőzően fogyasztott MDA-t és MDMA-t, melyek a vonatkozó jogszabályok értelmében kábítószerek.

Egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő annak a cselekménye, aki kábítószert termeszt.

Ennél jóval súlyosabb büntetésre – az ügyészi indítvány szerint hét és fél év fegyházra – számíthat az a bűnügyi felügyelet alatt álló 55 éves férfi, akit a Heves Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádol. Ennek a bűncselekménynek a büntetése a törvény szerint akár életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet.

Amint az a nyomozás során kiderült, a vádlott maga is amfetamin fogyasztó volt amellett, hogy másféle droggal rendszeresen kereskedett a halmajugrai lakóhelyén, ahol 2021 tavaszáig etil-hexedront árult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában