Összefoglaló

2022.10.22. 09:27

Vadgázoláshoz vonultak a Heves megyei rendőrök

Nyugodt péntekük volt az egyenruhásoknak.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

– Pénteken a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén egy anyagi káros közúti közlekedési baleset történt vaddal ütközés miatt. Személyi sérüléssel járó eset nem történt – tájékoztatta portálunkat Szabó Boglárka, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. 

Mint írta, a szolgálatot ellátó állomány hat személyt fogott el, közülük négyet bűncselekmény elkövetésének gyanúja, kettőt pedig az ellenük kiadott körözés alapján.

– Fontos tudni, hogy vadállat észlelése esetén a távolsági fényszóró alkalmazása kifejezetten hátrányos lehet. Az úttesten lévő vad ilyen esetekben általában riadtan a fény felé fordul, megdermed, és nem tud időben kitérni az ütközés elől. A tapasztalatok szerint az óvatos közlekedés mellett a hangjelzés alkalmazása már nagyobb segítséget jelenthet, hiszen az állatok többsége megijed az erős kürt hallatán és menekülni próbál a közeledő zajforrás elől. Hasznos eszköze lehet a vadelütések elkerülésének a vadriasztó síp, melyet a járműre rögzíthetünk és a menetszél működteti – hívta fel a figyelmet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában