Baleset

2022.12.20. 16:10

Megtalálták a lőrinci tóban elmerült horgászt

Értesülésünk szerint kedden délután Lőrinciben a búvárok megtalálták az egy nappal korábban a Mátravidéki Erőmű horgásztavába fulladt férfi holttestét.

T. O.

Két csónakkal keresik a jeges vízbe esett horgászt

Forrás: Beküldött fotó

Mint megírtuk, hétfőn kora délután két boldogi illetőségű, az ötvenes éveikben járó férfi csónakból próbált halat fogni, amikor egyikük a vízbe esett. Feltételezhető, hogy rosszul lett, mivel ismerői szerint állítólag szívproblémákkal küzdött, s ráadásul más jellegű betegsége miatt a közeli napokban esedékes műtétre is várakozott.

Társa segíteni próbált rajta, utána ugrott, de nem tudta kimenteni. A történteket a parton kutyát sétáltató személy észlelte, aki azonnal tárcsázta a 112-es segélyhívó számot. A szerencsétlenül járt férfi barátját a mentők kihűlés gyanújával kórházba vitték. Úgy tudjuk, három napig mesterségesen altatják.

A vízbe esett férfit hétfőn a búvárok sötétedésig keresték, s kedden délelőtt folytatták a kutatást. Végül délután 3 óra körül emelték ki a tóból. Értesülésünk szerint a csónaktól mintegy száz méternyire, a stégek irányában leltek rá.

A helyszínen tartózkodó horgászok egyike korábban azt mondta, a férfiak a csónakot kölcsönkérték, s a vízre szálláskor nem vették magukra az előírás szerinti mentőmellényt. Azt a korábbi híresztelést viszont, amely szerint a történtekben az alkohol is szerepet játszhatott, az áldozat ismerői az internetes bejegyzésekben cáfolták, mondván: a férfiakra nem volt jellemző az efféle felelőtlen magatartás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában