Katasztrófavédelem

2022.12.12. 14:01

Sínre zuhant a fa, a vonat áthajtott rajta - vasárnap sem unatkoztak a tűzoltók Heves megyében

A hétvégén összesen 24 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába. A 2 tűzesetet és 18 műszaki mentést összesen 13 hivatásos, 4 önkormányzati és 6 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 4 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

HEOL

Nagy Csaba, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense, ismertette a vasárnapi beavatkozást igénylő eseteket.

  • Hajnalban Füzesabony térségében egy fa a sínekre dőlt, majd a vonat arra ráhajtott. A füzesabonyi hivatásos és mezőtárkányi önkéntes tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát, a vonat utasait pótlóbusz szállította tovább, az esetnek nem volt sérültje.
  • Délelőtt az egri hivatásos tűzoltók a 25-ös út 22-es kilométerénél, a szilvásváradi önkéntes tűzoltók Nagyvisnyó határában útra dőlt, az egri tűzoltók Egerben az Egészségház úton járdára, a bélapátfalvai önkormányzati tűzoltók Bekölcén villanyvezetékre dőlt fák eltávolításánál avatkoztak be. A szilvásváradi önkéntes tűzoltók Szilvásvárad határában útra szakadt, forgalmi akadályt képző gallyaktól az utat megtisztították.
  • Délelőtt a gyöngyöshalászi önkéntes tűzoltók községük Virág utcájában egy családi ház pincéjében felgyülemlett vizet eltávolították.
  • Délután a hevesi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói és jászszentandrási önkéntes tűzoltók Jászszentandrás határában egy árokba borult autót áramtalanítottak, a kocsiban ketten utaztak, súlyos sérüléseket szenvedtek.
  • A pétervásárai hivatásos tűzoltók délután Mátraderecskén egy sárban elsüllyedt tehén mentésében segíttettek az állat tulajdonosának, a beavatkozást egy munkagép is segítette.
  • Kora este Egerben a Barkóczy utcában, az Egri Törvényszék épületének tetején a galambriasztó a hó miatt rövidzárlatot és látványos villanásokat okozott. A város hivatásos tűzoltói biztosították a helyszínt az áramszolgáltató kiérkezéséig.
  • Berendezési tárgyak és rongyok égtek este egy hetven négyzetméteres, romos lakóépület egyik szobájában Erken, a II. Rákóczi Ferenc úton. A lángokat a jászárokszállási önkormányzati és az önkéntes tűzoltók oltották el, a tűzben senki nem sérült meg.
  • Este Tiszanánán a Fő úton egy családi ház falában vezeték izzott. Az ingatlan tulajdonosa áramtalanította házat, melyet a tiszanánai önkormányzati tűzoltók is átvizsgáltak, lánggal való égést nem tapasztaltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában