Együtműködés

2023.01.05. 18:44

A hatvani polgárőrök szolgálatot teljesítenek a vonatokon is

Decembertől az egész országban találkozhatunk a hatvani polgárőrökkel a MÁV-Start szerelvényein. A városi egység tíz emberrel ad szolgálatot a Magyarország területén közlekedő személyvonatokon.

T. O.

Varbai Tamás elnök a szervezet születésnapján

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

A tavaly harmincéves fennállását ünneplő Polgárőrség Hatvan évek óta ad szolgálatot a helybeli állomáson, ám a vonatkísérő szolgálat új szín a palettán. Az főként bűnmegelőző tevékenységet ugyanúgy formaruhában végzik, ahogy a közterületeken is. A biztonság mellett arra is figyelnek, hogy például az ülőalkalmatosságokat rendeltetésszerűen használják az utasok. Ha valaki felteszi a lábát az ülésre, udvariasan, de határozottan rászólnak – fejtette ki Varbai Tamás, a Polgárőrség Hatvan elnöke. 

Hozzátette, hogy jó kapcsolat alakult ki a polgárőrök és a MÁV dolgozói között, a vasutasok örömmel fogadták őket. A jegyvizsgáló gyakran egyedül teljesít szolgálatot a vonaton, s örül, ha támogatják a munkájában. Az utasoktól is pozitív visszajelzéseket kaptak, sokan mondták, hogy így nagyobb biztonságban érzik magukat. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában