Felcsaptak a lángok

2023.02.13. 15:44

A gázpalackot a szabadba, a lakót kórházba vitték az egri lakástűz után

A hétvégén 14 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába.

HEOL

Felsőtárkányban egy műhelyben keletkezett tűz

Forrás: Tóth Marcell tű. őrm - Egri HTP

A vármegyei katasztrófavédelem honlapján olvasható hétfői tájékoztatás szerint a hat tűzesetet és öt műszaki mentést összesen 13 hivatásos, egy önkormányzati és két önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett három téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Mint írták, szombaton hajnalban tűz keletkezett egy műhelyben Felsőtárkány Fő útján. Faipari termék, termény és a tető égett, a lángok három négyzetméternyi területen a szomszédos ingatlanra is átterjedtek. A tulajdonos porral oltóval a tűz oltását megkezdte, az egri hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat, az oltás közben egy gázpalackot is kihoztak az épületből, melyet nem ért hőhatás. A tűzben senki nem sérült meg.

Szintén kigyulladt egy családi ház vegyes tüzelésű kazánjának kéménye reggel, Bükkszéken a Petőfi Sándor utcában. A pétervásárai hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók a kazánból eltávolították az égő anyagot, a kémény faláról lekotorták az izzó égésterméket, így a tűz a kéményből nem terjedt tovább. A ház egyik lakója füstöt lélegzett be, a mentők kivizsgálásra kórházba szállították.

Egerben, egy Berva-völgyi lakásban is tűz keletkezett szombaton délután. Az egri hivatásos tűzoltók kiérkezésekor lángolás nem volt az ingatlanban, az izzó részeket vízzel oltották el és egy gázpalackot is kivittek a szabadba. A ház lakóját a mentők kórházba szállították.

Már vasárnap délelőtt kis területen kigyulladt egy gyöngyösi tüzép épületének fala. A város hivatásos tűzoltói egy tűzoltó készülékkel eloltották a lángokat.

Száraz fű és bozótos is égett Gyöngyöspata Bem tábornok útjánál vasárnap kora délután. A száz négyzetméterre kiterjedt tüzet a gyöngyösi hivatásos tűzoltók vízsugárral oltották el. És ugyancsak vasárnap Nádas égett ötszáz négyzetméteren Erken, a Dobó István tér közelében. A jászárokszállási önkormányzati és önkéntes tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában