Támadás

2023.06.21. 08:30

Harci kiképzést is kaptak Hevesben a tűzoltók

A tréningen az önvédelmi és a támadó leszerelések módozatait is átismételték.

HEOL

A tréningen felelevenítették a támadás hárítás elemeit is

Forrás: Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A katasztrófavédelem szakembereinek feladatai közé tartozik a veszélyes anyagokat szállító járművek ellenőrzése közúton, vasúton, vízen és légi szállítás esetén is – tudhattuk meg a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapjáról

A közleményből az is kiderült, hogy ilyen típusú ellenőrzési feladatok rendkívül nagy odafigyelést igényelnek, hiszen gyakran a közúti forgalomból kell kivezetni, kiterelni az ellenőrizendő járművet. Az intézkedéstaktikai tudás felfrissítése volt a célja annak a képzésnek, melyet a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezett a Heves Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet bevonásával. A képzés során Gál Péter bv. törzszászlós útmutatása alapján ismételték át a kényszerítő eszközökkel kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismereteket. - Az ellenőrzések során legfontosabb, hogy megfelelően felvegyük a kapcsolatot az ügyféllel, tartsuk mindig a megfelelő távolságot és a szemkontaktust - közölték. 

- Az ellenőrpárok az ellenőrzés során vigyázzanak egymásra és folyamatosan figyeljék az ügyfél viselkedését, reakcióit. Abban az esetben, ha az ügyfél ellenállást tanúsít, nyomatékosítsuk kérésünket, támadása esetén pedig alkalmazzunk megfelelő testi kényszert. A továbbképzés során felelevenítették az alapvető intézkedéstechnikai elemeket, ezek közül is az önvédelem, a támadás elhárítás fogásait és a támadó leszerelésének módozatait. A katasztrófavédelem szakemberei évek óta jogosultak kényszerítő eszközök viselésére, ugyanakkor ezek tényleges alkalmazására vármegyénkben még nem volt szükség, mert az ellenőrzés alá vont járművek vezetői mindig együttműködtek a hatóságokkal – informálta portálunkat a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában