Börtönbüntetés

2023.07.16. 15:30

„Meg fognak dögleni” - kiabálta fegyverrel a kezében a rendőröknek a féri Hevesben

Gépkarabélynak látszott, airsoft fegyver volt, amit W. L. az intézkedő rendőrökre fogott, s azzal fenyegette őket, hogy meg fognak dögleni. A bíróság a közelmúltban tartott előkészítő ülést, majd jogerős ítéletet hirdetett. A vádlottnak 3 évet kell börtönben töltenie.

Sike Sándor

Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, az Egri Törvényszék sajtószővivője portálunkat arról tájékoztatta, hogy a hivatalos személy elleni erőszak tárgyú ügy jogerősen befejeződött, a bíróság 3 év börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte a vádlottat, a vádirati tényállásban mondta ki bűnösnek és 3 év közügyektől eltiltás mellékbüntetést is kiszabott az Egri Járásbíróság.

Ami pedig történt tavaly decemberben: a lakóhelyén ittas állapotban egy M4 típusú gépkarabély lőfegyvernek látszó airsoft fegyvert vett magához és öngyilkossággal fenyegetőzött. (Egy airsoft fegyvereket árusító bolt leírja ezekről az eszközökről, hogy 1:1 méretarányú fegyvermásolatok – replikák –, szinte megszólalásig hasonlítanak az igazi fegyverekre, éppen ezért úgy is kell kezelni azokat.) A vádlott hozzátartozója bejelentésére a rendőr-főkapitányságon szolgálatot teljesítő öt járőr érkezett a helyszínre, akik benyitottak az ingatlanba.

W. L. ekkor az intézkedő rendőrökre fogta a lőfegyvernek látszó airsoftot és megfenyegette őket, hogy ha bemennek az ingatlanba, „meg fognak dögleni”, aki elsőnek belép, abba „belelő egy sorozatot”, illetve, hogy valaki meg fog halni. A vádlott az intézkedés során végig az intézkedő rendőrökre fogta a lőfegyvernek látszó airsoft fegyvert és a fentieken túl közölte, hogy használni fogja azt.

Amikor W. L. az egyik pillanatban az eszközt semleges irányba tartotta, a rendőrök ezt kihasználták, és behatoltak az ingatlanba, majd utána őt megbilincselték.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shuttertock.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában