Tanmese

2023.07.09. 15:00

Óvatlan Ágnest 1 millióval verték át, mesélnek az egri rendőrök

Mint tudjuk, a mesék többségének van valóságalapja. Ez alól nem kivétel az a tanmese sem, amelyet az egri rendőrök meséltek el, hogy mi már ne essünk bele a csapdába.

HEOL

A Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság prevenciós oldalán kezdett egy sorozatot, amelyben tanmese-szerűen példákon keresztül mutatják be, milyen bűncselekményeknek eshetünk áldozatul és hogyan tudjuk elkerülni őket. 

Keddi meséjük főszereplője egy adathalász csalónak esett áldozatul.

- Mai szereplőnk Ágnes, aki egy népszerű internetes oldalon szeretett volna megválni a régóta sifonér-lakó gúnyájától. Egy szép júniusi napon egy gonosz vevő érdeklődött nála, majd egy linket küldött néki. Ezzel a link linkkel egy olyan oldalra barangolt el az asszonyság, ahol bankkártya-adatait is meg kellett adnia. Óvatlan Ágnes így a simlis orrára kötötte látszólagos tarsolyának titkos jelét, amely 1 millió forinttal lett könnyebb. Tanulva az esetből, legközelebb már nem fordulhat elő ilyen Ágnessel - írja a rendőrség közösségi oldalán.

Gyanútlan Balázsról és az internetes csalásokról korábbi cikkünkben esett szó.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában