Gázolás

2023.09.12. 17:25

Kiderült: pétervásárai férfit gázoltak el az M0-áson

A száguldó autók között sétált egy pétervásárai férfi az M0-ás autóúton.

Heol.hu

Sajtóinformációk szerint szeptember 10-én vasárnap reggel az M0-ás autóúton az autók között sétált egy férfi, majd az adott útszakaszon egy szabályosan arra közlekedő autó elsodorta. A gyalogos megsérült, a többi autós ki tudta kerülni. Túlélte, azonban kórházba szállították. 

Tudomásunkra jutott, hogy a férfi pétervásárai. Erről és a baleset további körülményeiről kérdeztük a rendőrséget

– Az M0 autóúton - az M5 autópálya irányából az M1 felé vezető oldal - középső forgalmi sávjában sétált egy férfi  szeptember 10-én reggel. Adataink szerint a pályatest 19-es kilométerszelvényében megállt, amikor egy, az autóúton szabályosan közlekedő személygépkocsi elsodorta a 45 éves pétervásárai férfit. A gyalogos súlyosan megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték – tájékoztatta portálunkat Szabóné Berki Bianka r.őrnagy, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztály osztályvezető-helyettes, szóvivő. 

És megtudtuk, hogy eddig tisztázatlan az, hogy a pétervásárai férfi mit keresett az M0-ás autóúton. 

Sok ember át sem gondolja, hogy milyen veszélyekkel jár már az is, ha csak egy meghibásodás miatt is kiszállnak a kocsijukból a leállósávon. Vannak viszont akik a halált kísértve, gyalogosan mennek a több mint 100 kilométer/órával  közlekedő autók között. 

Korábban is történtek hasonló, balesettel végződő ilyen esetek, például májusban 2 embert gázoltak el a 3-as főúton, egyikük sem élte túl. Ugyancsak idén, az M3-as autópályán is halálra gázoltak egy 29 éves ittas állapotban lévő férfit még januárban. 

Nem feltétlen csak az autópályán és autóutakon történhet meg a baj, 2022 decemberében Hatvanban egy gyalogost gázoltak el, aki szintén nem élte túl az esetet, a mentőben vesztette életét. 

 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában