Heol.hu podcast

2023.11.10. 17:26

5 millió forintot emeltek le a gyöngyösi férfi számlájáról

Az online csalók újabb áldozatot szedtek. Ezúttal a Gyöngyösi Rendőrkapitányságon tett feljelentést egy megkárosított férfi. Podcastunkban Soltész Bálint, a vármegyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője számolt be az eset részleteiről.

Guti Rita

A hét elején tett feljelentést a Gyöngyösi Rendőrkapitányságon az a 23 éves férfi, akit telefonon hívtak fel a csalók. A fiatalember nem volt elég óvatos az általa ismeretlen számról érkező hívással, végrehajtotta, amit a magát a bankja ügyintézőjének kiadó férfi kért tőle. Két bankszámlájáról összesen 5 millió forintot emeltek le a trükközők. Soltész Bálint, a vármegyei rendőr-főkapitányság szóvivője podcastunkban megosztotta az eset részleteit. Felhívta a figyelmet arra is, hogyan kerülhetjük el, hogy hasonló csalás áldozatává váljunk. Érdemes észben tartani, hogy nem igaz az a közkeletű tévedés, hogy ilyesmi csak másokkal történik meg.

A podcastban szót ejtettünk a jelenleg is zajló Roadpol akcióról is, amelyben buszokat és teherautókat ellenőriz fokozottan a rendőrség.

Hallgasd meg teljes adásunkat!

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában