Nem feledik

2023.11.01. 07:29

A csányi mászókabalesetben meghalt nővérével álmodik ötéves húga

Ötéves kislányában látja a négy évvel ezelőtti csányi mászókabalesetben elhunyt Mercédeszt a gyászoló apa.

Heol.hu

Dzsenike tragikus körülmények között elhunyt nővérére emlékezteti édesapját

Forrás: Bors/BS

Dzsenike a családfő beleegyezésével nyilatkozott a Borsnak. Elmesélte, hogy sokat álmodik a nővérével, akit alig ismerhetett.

Ötéves kislányában viszontlátja a csányi mászókabalesetben elhunyt gyermekét a gyászoló édesapa.  Ahogyan azt a heol.hu is megírta, 4 év után emeltek vádat amiatt, hogy 2019 őszén a csányi óvoda egyik mászókája kidőlt és az egyik gerendája az akkor hatéves Mercédeszre dőlt, aki nem élte túl a balesetet. Húga emlékezteti rá az édesapát. 

A faluban pillanatok alatt eluralkodott a lincshangulat, de a felháborodott tömeget éppen a halott kislány édesapja intette nyugalomra, mondván, a felelősök megbüntetése a bíróság feladata. A tragédia óta már évek teltek el, de csak nemrégiben emeltek vádat  a két feltételezett felelős, a volt intézményvezető és a polgármester ellen.

A Bors cikke szerint a család fájdalma nem csillapodott. Rendszeresen, hetente többször is látogatják Mercédesz, és a három évvel később elhunyt nagyapja sírját. A  temető utcájában laknak, így csupán néhány percnyi sétát kell megtenniük, ha virágot szeretnének vinni szeretteik nyughelyére.

Az álmomban sokat játszom Mercivel nyuszisat és karácsonyosat. Tudom, hogy ő a testvérem volt. Ő tanít engem babázni – mondta Dzsenike a Borsnak.

Béla könnyes szemmel hallgatta a kislánya szavait. 

csányi mászókabaleset, csányi óvoda
Az óvoda udvarán új játékok várják a gyerekeket.

Dzsenike egyébként ugyanabba az óvodába jár, amelyikben a testvére halálos balesetet szenvedett.

Eleinte nem egyeztünk bele, hogy oda járjon, hiszen felszínre törtek az érzelmek, és egyébként sem bíztunk az intézményben. Mikor azonban megtudtuk, hogy a lányom óvónénije a szomszédasszonyunk lesz, megnyugodtunk – fejezte be az édesapa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában