Sok kicsi sokra megy

2024.01.16. 20:42

Óvodások tanulhattak bele a tűzoltó szakmába Hevesben

A gyöngyöshalászi óvodások bevették magukat a gyöngyösi hivatásos tűzoltók laktanyájába, kocsiba ültek és víztömlővel is pózoltak.

Hornyák Réka

A gyerekek nagy érdeklődésel vettek részt a programon

Forrás: Gyöngyösi HTP

A tűz volt a hét témája a gyöngyöshalászi Szent Anna téri Óvodában – számolt be a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján

Mint írják, az óvónők előadásokat tartottak a kicsiknek arról, hogy hogyan keletkezhet tűz a természetben, illetve a házakban, a lakásokban, az otthonunkban. Elmondták, hogy amellett, hogy a lángok segíthetnek lakhelyünket fűteni vagy akár egy finom étel készítésében is, ha nem figyelünk a tűzre, egy kis figyelmetlenség miatt óriási károk, akár tragédiák is történhetnek. Fontos, hogy a gyermekek figyelmét minél fiatalabb korban felhívják az öngondoskodásra, illetve, hogy minél hamarabb megismerkedjenek az alapvető tűzvédelmi szabályokkal. 

A tűzről és a tűzvédelemről kevesen tudnak többet mint a tűzoltók, ezért a napokban az óvodások meglátogatták a gyöngyösi hivatásos tűzoltók laktanyáját. A tűzoltóság parancsnoka és a készenléti állomány tagjai szerda délelőtt fogadták a huszonhárom óvodásból és kísérőikből álló csoportot. A kicsik kíváncsian szemlélték az óriási tűzoltó járműveket, aki kérte, a vezetőülést is kipróbálhatta. Az ovisok a felszereléseket is szemügyre vehették, a tűzoltó tömlővel és a sugárcsővel a kezükben pózoltak, mintha tüzet oltanának. 

A hivatásosok számos tűzvédelmi és tűzoltással kapcsolatos jó tanáccsal látták el a kicsiket és együtt azt is átismételték, hogy mit kell tenni akkor, ha tüzet látnak. A délelőtt gyorsan eltelt, a lánglovagok pedig a látogatás végére tartogatták a legizgalmasabb részt. Távozás előtt a gyöngyösi hivatásos tűzoltók egy próbariasztást is bemutattak a kicsiknek. Ők pedig tátott szájjal nézték, ahogy a tűzoltók az emeletről lecsúszva pillanatok alatt beugranak a villogó, szirénázó autóikba és egy rövid időre kiállnak a szertár elé. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában