Féktelenül

2024.04.19. 10:22

Ittasan hajtott a szalagkorlátnak egy nő Szarvaskőnél

Az Egri Járási Ügyészség egy ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatti bűnügyben emelt vádat mely során indítványozta, hogy a bíróság büntetővégzés keretében hozzon döntést az ügyben.

Heol.hu

A kép a rendőrség helyszíni szemléjén készült. A fotón a sérült jármű látható

Forrás: Magyarország Ügyszsége

Dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész pénteken arról tájékoztatta portálunkat, hogy a vádirat szerint a nő 2024 februárjában a 25. számú főúton Szarvaskő felé haladt autójával, amikor egy balra ívelésű kanyar utáni egyenes útszakaszon váratlanul az úttesten felbukkanó vadállat miatt kocsijával áttért a másik sávba és ott a szalagkorlátnak ütközött.

Mint a közleményből kiderült, a balesetben személyi sérülés nem történt. A rendőri intézkedés során megállapították, hogy a nő ittasan ült autóba.

A vádlott megszegte a KRESZ azon szabályát, mely szerint járművet az vezethet, akinek nincs a szervezetében szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. A járási ügyészség a vádiratában pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a nővel szemben.

Dr. Gubala Ádám Miklós arról is beszámolt, hogy a büntetővégzés meghozatalra irányuló eljárás a büntetőeljárás egyszerűsítését és jelentős gyorsítását szolgálja. Ilyen esetben a bíróság – főként az ügyészség indítványára – a nyomozás során beszerzett bizonyítékokat mérlegelve, a bizonyítás tárgyaláson történő ismételt lefolytatása nélkül hoz döntést, szab ki adott esetben büntetést, illetve alkalmaz intézkedést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában