Kéklámpás nap

2024.05.29. 10:55

Ellepik a rendőrök, a tűzoltók és a mentők az egri strandot

Kéklámpás Napot tartanak az egri strandon. Lesznek bemutatók és gyermekprogramok, de elsősegélyt is tanulhatnak a rendezvényen.

Heol.hu

Kéklámpás Nap lesz az Egri Termál- és Strandfürdőben június 14-én pénteken 9 órától délután 4 óráig. A felhívás szerint az eseményen közelebbről is megismerhetik a mentőszolgálat, a rendőrség, a tűzoltóság, a katasztrófavédelem, a honvédség és a büntetés végrehajtás munkáját! Közreműködik a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság, az Országos Mentőszolgálat, a Heves Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet, a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság illetve a 10. Hadkiegészítő Toborzóiroda és a 60. Területvédelmi Zászlóalj.

Rendőrségi kutyás bemutatóval is készülnek (Archív fotó)
Rendőrségi kutyás bemutatóval is készülnek (Archív fotó)
Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A Dobó térről a rendezvény helyszínére a Szihalmi Fúvósok és az Egri Majorette Egyesület látványos felvonulásával érkezhetnek a résztvevők. Látványos bemutatókkal, interaktív programokkal és szórakoztató foglalkozásokkal várják az érdeklődőket, a gyerekek és felnőttek egyaránt betekintést nyerhetnek a kéklámpás szervek mindennapjaiba, és kipróbálhatják a különböző eszközöket is. Lesznek mentési bemutatók, tűzoltóautó és mentőautó, rendőrségi kutyás bemutató, elsősegélynyújtás oktatás, gyermekprogramok és kézműves foglalkozások. Az ingyenes rendezvényre a Csákány utca felőli kapun lehet bemenni, de a strand használatához külön jegyet kell váltani és regisztrálni is lehet előre nagyobb csoportoknak. Az Eger Termál Kft. felhívása szerint a rendezvény különösen jelentős, hiszen 2019 óta először rendezik meg újra, így különleges alkalom lesz a város lakói és az ide látogatók számára.

– Az esemény célja, hogy közelebb hozza a lakosságot a közszolgálati szervek munkájához, bemutatva a mindennapi hősöket és az általuk végzett életmentő tevékenységeket. A rendezvényre a belépés ingyenes, így minden korosztály számára elérhetővé válik a programok széles skálája. A látogatók megismerhetik a különböző szervek munkáját, felszereléseit és járműveit, interaktív bemutatók és izgalmas programok keretében. Az idei Kéklámpás Nap különleges figyelmet fordít az oktatási intézményekre is. Az iskolák és óvodák szervezetten is részt vehetnek a rendezvényen, lehetőséget biztosítva a gyermekeknek és fiataloknak, hogy közelebbről megismerkedjenek a közszolgálati hivatásokkal. Fontos megjegyezni, hogy nagyobb létszámú csoportok esetén előzetes regisztráció szükséges a gördülékeny és biztonságos lebonyolítás érdekében – írták az eseményről.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!