2021.10.07. 16:50
A Kurdi Pékségben falatoztak az egri diákok – Fotók
Alsó tagozatos kisdiákok látogattak el csütörtökön délelőtt az andornaktályai Kurdi Pékséghez.
Fotó: Daniel Beran
A gyerekek a kenyér világnapja alkalmából járhatták be az üzemet, körbevezették őket a termelőegységben, illetve bemutatták a péktermékek előállításának főbb folyamatait. Két osztály harmadikos tanulói érkeztek az egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnáziumból.
Üzemlátogatás a kenyér világnapja alkalmából a Kurdi Pékségben
Kísérő tanáraik elmondták, diákjaik épp a kenyér születéséről tanultak az órán, így szerették volna nekik gyakorlatban is megmutatni, hogyan készül a kenyér. Láthatták a kelesztés folyamatát, az épp sülő finomságokat, valamint a 2014-ben az Ország Kenyere díjat kapott terméket, és néhány péksüteményt meg is kóstolhattak.