Tájékoztató

2022.09.23. 12:47

A parlagfű elleni vizsgálatokról is szóltak a megyei jegyzői fórumon

Címkék#parlagfű

A jegyzők megismerték az Egri Áldozatsegítő Központ működését, illetve segítségnyújtási lehetőségeit is.

M. H.

Forrás: Shutterstock

A településeket és a jegyzők munkáját érintő közigazgatási aktualitásokról tartott tájékoztató fórumot csütörtökön a Heves Megyei Kormányhivatal. A szervezet törvényességi felügyeleti, agrárügyi és építésügyi szakterületei mellett a megyei önkormányzat, az adóhatóság és a katasztrófavédelem szakemberei is aktuális témákról tájékoztatták a települések képviselőit. A jegyzők megismerték az Egri Áldozatsegítő Központ működését, illetve a segítségnyújtási lehetőségeit is.
Gyakorlati információk hangzottak el a többgenerációs családi házban élők rezsikedvezményét biztosító hatósági bizonyítvány kiállításának feltételeiről és az önkormányzati beruházásokkal kapcsolatos adminisztrációs hiányosságokról.

A parlagfű elleni védekezés belterületi ellenőrzése jegyzői hatáskörbe tartozik, az eljárások szabályszerűségét 22 település esetében vizsgálta a növény- és talajvédelmi hatóság. A jegyzők lefolytatták az eljárásokat, a feltárt kisebb hiányosságokra tájékoztató a hatóság levélben hívta fel a figyelmet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában