Biztonság

2023.12.18. 09:20

Sirokban és Szarvaskőben is csúszósan indult a hét, tettek ellene

Sirokban arra hívta fel a figyelmet hétfőn kora reggeli órákban Tuza Gábor polgármester, hogy az éjszaki köd a mínusz 2-3 fok hatására lecsapódott és lefagyott a járdákra, mellékutakra.

Barta Katalin

Sirokban már hajnalban dolgoztak ez emberek mások biztonságáért.

Forrás: Tuza Gábor/Fcebook

A főutakat időben elősózták, tehát azokon biztonsággal lehet közelekdni. A falu belterületi utcáin is hasonló a helyzet, köszönhetően azoknak az önkormányzati dolgozóknak, akik már hajnalban elkezdték a csúszásmentesítést. A polgármester arra kér minden helyi lakost, hogy mielőtt elindulna otthonról, az ingatlana előtti járdaszakaszt tegye rendbe, csúszásmentesítse. 

Szarvaskőben is ügyelnek a téli közlekedés biztonságára. Kocsa Erika polgármester pár nappal ezelőtt arra hívta fel a helyiek figyelmét, hogy az előre nem tervezhető időjárási helyzetre való tekintettel lakossági felhasználásra síkosságmentesítési céllal szóróanyagokat helyezek ki a falu több utcájában.  A szóróanyag hagyományos szürke kukában található: - a Tölgyfa utcai feljáró közepén,  a Rózsa utca elején, a vízmű telep bejárónál,  a Rózsa utca felső nagykanyarjában.

Új tárolókat is vásároltak, amelyeket a Tölgyfa utcai feljáró tetején, Tölgyfa utca - Eger felé lejárón, a Rózsa utca alsó szakaszán a Rózsa-köz lejárónál, a Rózsa utca legfelső szakaszán, a Szérüskertre vezető úton a nagykanyarnál helyeztek ki. Arra biztat mindenkit, használja bátran a szóróanyagot, ha szükséges, azokat utántöltik.

Tipp: Aki fával fűt, a keletkező fahamut kiválóan lehet hasznosítani síkosságmentesítésre. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában