Fejlesztés

2024.05.16. 12:30

A térség egyik legmodernebb gyártócsarnokát adták át Hevesen

Megújul a régi Berva üzemcsarnoka. A térség egyik legnagyobb és legmodernebb technológiával megépített és felszerelt gyártócsarnoka hevesi munkavállalókat foglalkoztat, növelve a város iparűzési adóbevételét.

Molnár Helga

Új gyártócsarnokot avatott Hevesen az Eco Alu Kft. – írja a Hevesi Hírportál. A programra meghívást kaptak a vállalkozás partnerei és az egykori bervás dolgozók is. A megjelenteket Szabó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, valamint Sveiczer Sándor, Heves város polgármestere köszöntötte.
–  A 2600 négyzetméter területű új üzemben alumínium-vázas nyílászárókat gyártanak, ezzel is munkát adva a helyi lakosoknak, valamint növelve a helyi iparűzési adóbevételt, amiből újabb fejlesztéseket valósíthatunk meg. Nagyon örülünk, hogy ezen az ikonikus helyszínen a régi Berva gyártócsarnoka újult meg – emelte ki Sveiczer Sándor.

Felavatták az új gyártócsarnokot Hevesen
Felavatták az új gyártócsarnokot Hevesen
Forrás: Sveiczer Sándor/Facebook

Az Eco Alu Kft. 2013-ban kezdte meg működését Hevesen a volt Berva telepen, akkor még csak egy 200 négyzetméteres, bérelt ingatlanban. Ez is, mint minden kezdet nehéz volt, de a kft. folyamatos fejlődést mutat mind a dolgozói létszám, a géppark, az infrastruktúra, de a termelékenységi mutatók és az árbevétel tekintetében is. Az infrastrukturális fejlődést mi sem mutatja jobban, hogy mára már közel 4000 négyzetméteres területen folyik a munka. Fő tevékenységük az alumínium megmunkálás, ezen belül elsősorban a nyílászárók, függönyfalak, előtetők, pergolák és télikertek gyártása. Telephelyünkön 3 kapcsolt vállalkozás tevékenykedik, az Eco-Alu Kft., az Eco-Ablak Kft. és a Win-Build Kft.

A kft. közel 67 millió forint összegű, feltételesen vissza nem térítendő támogatásra lett jogosult. Ezzel párhuzamosan a Win-Build Kft. is támogatás nyert el, 10 millió forint értékben, szintén a Pénzügyminisztérium jóvoltából. A pályázaton elnyert összegeket a termelékenység és a gyártáskapacitás növelésére fordították, többek között új megmunkáló központot és szabászgépet állítottak csatasorba. A munkálatok első fázisaként az itt található régi, 2600 m2-es gyártócsarnok felújításába kezdtek bele.

A munka itt nem állt meg. A közeli tervek között szerepel a csarnokhoz kapcsolódó régi öltözőépület energetikai és esztétikai felújítása, valamint hamarosan szeretnének belekezdeni egy porfestő és egy lemezmegmunkáló üzem kivitelezésébe is. A kisebb üzem mellett elkezdték lerakni egy újabb, 1200 négyzetméteres csarnok alapjait, melyre már az építési engedély is a birtokukban van.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában