táncfesztivál

2019.11.06. 11:47

Sikeres volt az egri pódiumos szereplés Prágában

Kiemelkedő eredményt értek el a Pódium Tánc- és Balettiskola növendékei a Prague Open Dance táncfesztiválon a hosszú hétvégén – tájékoztatott Mirkóczki Zita igazgató-művészeti vezető.

Sz. K.

Húsz tehetséges táncos vett részt a versenyen. Beküldött fotó

Ismertette, október 31. és november 3. között rendezték meg Prágában a nemzetközi táncfesztivált, melyen számos európai ország – Macedónia, Szlovákia, Csehország, Németország – táncosai versenyeztek, különböző korosztályokban és kategóriákban. A megmérettetésen több mint kétszáz koreográfiát láthattak a megjelentek.

Húsz tehetséges táncos vett részt a versenyen. Beküldött fotó

– Komoly eredményt értünk el gyermekkategóriában, a klasszikus balettben és a kortárs táncban is elsők lettünk. A nagyobbak közül pedig juniorkategóriában a kortárs modern csoport az ötödik és hetedik helyet szerezte meg kortárstánc-kategóriában – jelentette ki, hozzátéve, november 16-án a XVII. Országos Táncjáték Fesztiválra mennek a fővárosba, ahol dramaturgiai vonalat is tartalmazó koreográfiákat láthat a közönség, majd karácsonykor saját koreográfusversenyüket rendezik meg a Gárdonyi Géza Színházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!