sajtótájékoztató

2019.12.12. 13:23

Virtuális sétára hív az egri vár

Az egri vár története című kiállítást már az interneten is végig lehet járni.

G. Zs.

– Hatalmas fejlődés előtt a Dobó István Vármúzeum. A következő években a vár megújul, emiatt be kell zárnunk kiállításokat, de nem szeretnénk a látogatóktól elzárni ezeket a tereket, így virtuálisan meg lehet tekinteni a tárlatot – ismertette a legújabb fejlesztést Ringert Csaba, a vármúzeum igazgatója a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Dr. Zábrátzky Éva, a Dobó István Vármúzeum néprajzkutató muzeológusa részletesen is bemutatta az attrakciót. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Járásszékhely múzeumok szakmai támogatására kiírt pályázatán nyert támogatást az intézmény, ennek köszönhetően megvalósult a virtuális séta honlapon való megjelenítése, melynek köszönhetően bárki bárhonnan megtekintheti Az egri vár története című kiállítást. Mind a nyolc teremben körbe lehet nézni, megtekinteni a kiállított műtárgyakat és a hozzájuk tartozó információkat is. A technikai hátteret a Monguz Információtechnológiai Kft. szolgáltatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!