művészet

2021.11.21. 18:09

Grafikus és unokája közös kiállítása nyílt Gyöngyös

 Bella Rózsa grafikusművész rézkarcaiból és a mátraalji városban élő unokája, Klausmann Tamara munkáiból összeállított tárlat tekinthető meg a Mátra Honvéd Kaszinóban november 25-ig.

Sz. Sz. I.

2021 11 05kiállításmegnyitó - Gyöngyös - Czímer Tamás - Heves Megyei Hírlap

Fotó: CZIMER TAMAS

A grafikus szerint alkotás közben mindkettőjük számára megszűnik a külvilág. A generációs különbségek alapján más-más úton haladnak, Bella Rózsa a rézkarcban teljesedett ki, míg az unokája most próbálgatja a különböző stílusokat.

– A nyomtatott grafikát ma már nem tanítják, mert anyagigényes, kémiai-fizikai ismereteket igénylő technika – vall műveiről Bella Rózsa.

– Az ihlet számomra lehet egy vers vagy felkérés könyv illusztrálására. Szeretek fotózni, ezek a képek is inspirálóak. Gyakran kapok ihletet szakrális művekből, hiszen bibliatörténettel is foglalkozom, és a szentmiséken hallottak megragadják a fantáziámat. Sok művem született külföldi, művészettörténeti tanulmányutak élményeiből. Néha egészen váratlan ötleteket kapok, egy székelykaput ábrázoló művemen maradt egy fehér folt, ez lett végül az édesapám kontúrja – mondta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!