Erasmus

2022.10.25. 12:35

Fontos a nyelvi és kulturális kapcsolatok építése

M. H.

Prof. Dr. Sárkány Péter (Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Eger) - Erasmus BIP kurzus,

Forrás: Berán Dániel/ Heves Megyei Hírlap

A Hátrányos helyzetű társadalmi csoportok professzionális segítése áll az Erasmus BIP Kurzus középpontjában, melynek az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) Líceuma ad helyet október 24-e és 28-a között. Prof. dr. Sárkány Péter, a Társadalomtudományi Intézet igazgatója köszöntőjében elmondta, az Erasmus BIP online térben kezdődött, most találkoznak itt Egerben először.
– A cél a hallgatók előmenetelének segítése, a készségek fejlesztése, valamint a nyelvi és kulturális kapcsolatok erősítése – mondta.

Dr. László Éva, a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Szociológia és Szociális Munka Intézetének egyetemi adjunktusa hozzátette, hosszú évek partnerei az EKKE-nek.
– A multikulturalitás rendkívül fontos számunkra, hiszen mi is a romániai magyar kisebbséget képviseljük – húzta alá. A kurzuson előadást hallhattak az érdeklődők az egri roma szakkollégium kezdetéről, működéséről, de borkóstolón is részt vehetnek, ahol az egyetem szőlőbirtokának nedűit ízlelhetik meg a délután folyamán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!