Tárlatnyitó

2022.11.13. 09:52

Képzelet címmel nyílt képzőművészek kiállítása az Agria Park Galériában

Képzelet a címe az Agria Park Galériában szombaton késő délután megnyílt képzőművészeti tárlatnak. A kiállító művészek M. Barna Anita Egerben élő festő, a bogácsi Gódor Gábor szobrász és – az ugyancsak egri – Lénárt Viktor grafikus.

S. S.

A tárlatnyitó sok érdeklődőt vonzott

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A szombat délutáni tárlatnyitón a vendégeket köszöntő Teleki Klára művészetpártoló úgy fogalmazott, hogy az Agria Park Galéria most már nem csak egy hely, egy galéria, hanem egy közösség is. S ebben a közösségben mindenki benne van, a nézőközönség, akik rendszeresen eljönnek ide, de része a közösségnek az a sok-sok gyönyörű alkotás, amit láthatnak a bemutatón.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A köszöntő szavakat követően Rohonczi Viktória táncművész koreográfiájára magántanítványa, Bóta Sára Lilien balett szólóját láthatták a jelenlévők, majd Szűcs Rita képzőművész, Egerben tanító pedagógus nyitotta meg a kiállítást. Szavai szerint a három alkotót az elmúlt év őszén ismerte meg, s mikor meglátta az alkotásaikat, első meglepetésében megkérdezte tőlük, hogy eddig hol voltak, miért nem ismerte a munkáikat. Szűcs Rita megnyitójában a kiállított alkotásaik alapján elemezte a három művész stílusát, bemutatta a galéria közönségének a műveiken átsugárzó művészi tehetséget.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az ünnepi tárlatnyitó a Sárbogár duó – ének és gitár – előadásával, majd tombolasorsolással folytatódott, illetve zárult. A kiállítás december 8-ig látható az Agria Park Galériában, a létesítmény földszintjén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!