Alumni Nap

2023.05.06. 18:04

A korábban Egerben végzetteket várta vissza az egyetem + fotók

Először szervezték meg a napot, és először a bált is.

M. H.

Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona is beszédet mondott

Forrás: Szántó György/Heves Megyei Hírlap

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen, illetve annak jogelőd intézményeiben végzett hallgatókat látták vendégül május 6-án a Lícumban. Évfolyam- és szaktalálkozók, számos színes program várták egykori diákokat, akik megismerhették az intézmény jelenét, jövőjét.

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem fontosnak tartja, hogy egykori hallgatói kapcsolata az alma materükkel ne szakadjon meg a diploma kézhezvételével. E célt szolgálja egyebek mellett az Eszterházy Alumni Facebook-csoport, az egyetem honlapjának Alumni menüpontja, valamint a két esztendeje útjára indított Alumni Hírlevél. Az Alumni közösség folyamatosan bővül, s úgy gondolják, nem csak az köti össze tagjait, hogy egykor ugyanazon az ajtón léptek be, hanem ettől egy mélyebb, igazabb kapcsolat. E szövetet szerették volna erősíteni az idén első alkalommal megszervezett Eszterházy Alumni Nappal és az annak koronáját jelentő Eszterházy Alumni Bállal.

A résztvevőket dr. Pajtókné dr. Tari Ilona rektor köszöntötte. Felidézte a hallgatóságnak a régi időket, Eszterházy püspök álmát a négy fakultánssal induló egyetemről. Elmondta, az alapító nevét 1990-ben vette fel az intézmény. Nagy lépés volt, s ezzel teljesült a püspök álma, hogy 2016-ban egyetemmé lett a főiskola, majd 72 év után, 2021 augusztusában visszatért az iskola az alapító szárnyai alá, s katolikussá vált.

A máról is szólt a rektor. Kifejtette, öt karon folyik az oktatás, s fő profil a pedagógusképzés. Beszélt meg mások mellett a különböző képzésekről, kutatásokról, fejlesztésekről, pályázati eredményekről és sportsikerekről is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!