Emlékmű

2023.11.12. 16:57

Építik a közösséget az egri Lajosvárosban, táblát avattak Kölcsey emlékére + fotók, videó

A közösségépítés is célja a hasonló rendezvényeknek, emelték ki vasárnap délután a lajosvárosi Kölcsey téren a Himnusz írójának emlékét őrző tábla avatásakor.

Palágyi Edit

Felavatták Kölcsey Ferenc emléktábláját

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

- A Himnuszt 200 éve vetette papírra Kölcsey Ferenc, s erre az eseményre egész évben emlékezünk. Az ötletet, hogy a Kölcsey téren emléktáblát avassunk, többek között az egri fertálymesterek és a városrészben élők is támogatták - emelte ki Sós Tamás, az egri lajosvárosi 3. számú körzet  önkormányzati képviselője a vasárnap délutáni táblaavatón. Egyúttal megköszönte a városrész civil szervezeteinek, hogy több közösségi programot szerveznek. 

Az önkormányzati képviselő portálunknak elmondta: a közösségi életet élénkítik a hamarosan kezdődő adventi események is. Sikerül vonzóvá tenni és fiatalítani a városrészt, ezt mutatja az is, hogy mindhárom lajosvárosi óvodában túljelentkezés van.  

A vasárnapi esemény résztvevői feleleveníthették tudásukat nemzeti himnuszunkról illetve annak szerzőjéről, ebben a a Hunyady általános iskola két diákja segített. Matuzné Nagy Ildikó, a lajosvárosi plébánia Gárdonyi Géza nevét viselő irodalmi körének vezetője pedig a költő egyik versét mondta el. A táblát, melyen a Himnusz költőjének arcképe is látható, Koós Ede lajosvárosi plébános szentelte és áldotta meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!