Táncosok

2024.02.12. 18:15

A Pódium gálával ünnepelte az elmúlt 30 évet Egerben

Vasárnap egy gálával ünnepelték meg a kerek évfordulót. A Pódium Tánc- és Balettiskola immár 30 éve működik.

Szabadi Martina Laura

Pódiumosok a színpadon

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Vasárnap tartotta a Pódium Tánc- és Belettiskola az egri Gárdonyi Géza Színházban jubileumi gáláját. Az iskola idén ünnepli 30 éves fennállását, Mirkóczki Zita, az intézmény vezetője elmondta, a gálára egykori növendékeiket is visszahívták.

– Az első részben vendégművészek, egykori növendékeink léptek föl, Gömöri Lara és Tóth Rebeka is a Bozsik Yvette Társulatban táncolnak. Egy kép- és videóösszeállítás is készült, ebben a pódiumosok elmondják, hogy milyen volt az iskolához tartozni. A második részben pedig jelenlegi növendékeink táncelőadását láthatták, Vivaldi Négy évszakára koreografáltuk Tóth Rebekával – árulta el Mirkóczki Zita. 

Kérdésünkre kifejtette, a három évtizedben mindig erős közössége volt az iskolának, meghatották a videóbejátszások a gálán.

– Mindig is jó, erős közösségünk volt, nagyon jó érzés volt a videókat látni. Azt hiszem joggal és büszkeséggel mondhatom, a Pódium érték a városnak és értékteremtő intézmény, ezt mutatja az is, hogy a Magyar Táncművészeti Egyetem vidéki tehetségcentruma vagyunk. Az elmúlt 30 évben töretlenül fejlődött az iskola, bízom benne, hogy így lesz ez a következő 30 évben is – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!