Tárlat

2024.03.22. 21:04

Kerek világ: tárgyak egy különleges egri kiállításról

Különleges, spirituális vágyból fakadó alkotásokat csodálhatunk meg a Bartakovics Béla Közösségi Házban. A művész egy farmon él.

Heol.hu

Különleges kiállítás nyílt Egerben

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

A napokban nyílt meg Egerben Görbedi Gabriella kiállítása. Az alkotó a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szerzett orvosi diplomát, jelenleg az EKKE képi ábrázolás szakos hallgatója. 2001-től 2019-ig Ománban élt, ahol találkozott Salalah tömjénfáinak gyantájával és annak gyógyító erejével. Ez először ékszerek, majd installációk, szobrok készítésére inspirálták. Számára az élet, a tisztaság és a spiritualitás szimbóluma. Az anyaggal való kapcsolódás közben élte meg a művészeti tevékenység fontosságát, amin keresztül értelmezi és kutatja azóta is a környezetét, a világot - így ajánlják figyelmünkbe a tárlatot. 

Az alkotó 2019-óta Magyarországon él egy farmon, a Mátra és a Bükk hegység találkozásánál, ahol organikus szobrokat készít a közvetlen környezetében talált anyagokból: gyapjúból, termésekből, fából, kockacukorból, könyvekből, vagy portrékat fest a farmon vele élő vidám lakótársairól - szól az ismertetés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!