Húsvét

2024.03.31. 15:12

Noszvajon az alvégtől a felvégig keresték a tojásokat + fotók, videó

Megtelt a falu Noszvajon az idei húsvét vasárnapon, több mint száz csapat nevezett a tojáskeresésre.

Tóth Balázs

Noszvajon is színes programokkal készültek, a tánc sem maradhatott ki

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Húsvét vasárnap szép időben tölthették a napot azok, akik ellátogattak Noszvajra, és sokan döntöttek így, megtelt a falu helyiekkel, rokonokkal és turistákkal. A programok egyik központja a Gazdaház volt, ahol az Ákom-Bákom Társulat a világgá ment csacsi és bari történetét adta elő bábokkal. Tartottak néptáncos foglalkozást a Pitypang Noszvaji Hagyományápoló Egyesülettel, a lehetett nézelődni, vásárolni a kirakodó vásárban és s kalácssütést is meg lehetett nézni, illetve kézműveskedésre is nyílt mód a Manufaktúra Klub műhelyben.

Az egyik fő attrakció a tojáskeresés volt, amelyre Czinkéné Szűcs Krisztina kulturális referens szerint több mint száz család nevezett. Az egész faluban tizenhárom pontra kellett egy térkép segítségével ellátogatniuk a csapatoknak, itt pedig jelszóért cserébe engedték meg a tojásőrök a tojás megkeresését. A gyerekeknek meg kell fejteni a képrejtvényeket a kis noszvaji húsvéti állathatározóból, és teljesíteniük is kellett egy-egy feladatot. A társaságok bejárhatták az egész falut Síkfőkúttól a Farkaskőig. Ebben az évben volt egy speciális feladat is, hiszen el kellett zarándokolni az Imány-tetőre, a falu legmagasabb pontjára, ahol fotót kellett készíteni. Az egyes állomásokon nem csak tojást lehetett keresni, voltak foglalkoztató, ételkóstoló, vagy éppen állatsimogató programok is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!