ÖKÖLVÍVÁS

2019.02.08. 17:02

Oláh Eszter bronzérmes a 63. Bocskain

A válogatott versenyzők részvételével zajló nemzetközi megmérettetésen huszonhét nemzet, százhetvenkilenc ökölvívója lép szorítóba.

S. K.

Iaroslava Iakushina (balról) és Oláh Eszter Beküldött fotó

Míg Danyi Dániel számára a negyeddöntő jelentette a végállomást, addig Oláh Eszter az előddöntőben maradt alul a 63. Bocskai István-emlékversenyen. A válogatott versenyzők részvételével Debrecenben zajló négy napos nemzetközi megmérettetésen huszonhét nemzet, százhetvenkilenc ökölvívója lép szorítóba. A viadalon a férfiaknál kilenc, a hölgyek négy súlycsoportban hirdetnek győztest.

– A nők 69 kilogramos súlycsoportjában a negyeddöntőt az argentin Lucia Noelia Perezzel vívta Eszter, akivel szemben 4–1-es pontozással nyert – tájékoztatott Dorkó Péter, az Egri Városi Sportiskola (EVSI) szakosztály-vezetője. – Az elődöntőben a tavalyi Eb-ezüstérmes és vb-bronzérmes Iaroslava Iakushina következett, aki riói olimpián 75 kilóban képviselte az orosz színeket. Eszter alapvetően 64 kilogrammos versenyző, de mivel a Bocskai-emlékversenyen nincs 64 kilós súlycsoport csak 69, így ebben a kategóriában indult. Végül egyhangú pontozással vereséget szenvedett, s ezzel bronzérmesként zárt.

Iaroslava Iakushina (balról) és Oláh Eszter Beküldött fotó

Az első felnőtt nemzetközi tornáján szereplő Danyi Dániel a 64 kilogramosok között húzott kesztyűt. A rendkívül erős mezőnyben, izraeli ellenféllel szemben 4:1-es pontozással maradt alul.

– Óriási bizonyítási vágy dolgozott Danikában, emiatt túl is izgulta az Ahmad Stimi elleni találkozót – emlékeztetett Dorkó Péter. – Hasonló képességű ellenféllel szemben, nagyon sokat számított az izraeli több éves felnőtt tapasztalata. Készülünk tovább, legközelebb március közepén lépünk szorítóba, amikor a 60 kilogramos súlycsoportban teszünk kisérletet a hónap végén kezdődő románia az U22-es Európa-bajnokságon való részvétel kiharcolására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában