AUTÓSPORT

2019.03.31. 18:40

A Vincze Ferenc-Bacigál Igor kettős győzelmével ért véget az Eger-rali (Fotók)

A skodás páros végig óriási küzdelmet folytatott az első helyért Turán Frigyessel és Bagaméri Lászlóval. A győzelem sorsáról az utolsó méterek döntöttek.

Surányi Géza

A 14. Credobus Eger Rallyet rendező Adamovits Márk és csapata alapos fejtörést adott a résztvevőknek azzal, hogy beiktatták a programba a Parádsasvár-Mátraalmás etapot. Az indulók egy részének elnyerte a tetszését a szűk, dobálós, rossz minőségű aszfaltburkolatú szakasz, mások versenyzésre alkalmatlannak találták. Azzal azonban mindenki egyetértett, hogy döntő szerepe lesz a verseny végkimenetelében.

A 11,7 kilométeres szakaszt mind szombaton, mind vasárnap meg kellett tennie a mezőnynek, a második nap fordított menetirányban. A szombati nap végén Vincze Ferenc vezettet a verseny, aki tíz gyorsasági szakaszból nyolcszor a leggyorsabbnak bizonyult, a mátrai pályákon azonban rendre kikapott az ezért a szakaszért rajongó Turán Frigyestől. Abban, hogy Vincze 18,1 másodperces előnyt tudott kiépíteni, komoly szerepet játszott, hogy Frici tíz másodperces büntetést kapott lassító rombolásért. Vasárnap vezetése tudatában Vincze óvatosabban autózott, Turán azonban odalépett a gázra, és a mátraalmási szakaszokat ismét nagy fölénnyel megnyerve 6,1 másodpercre csökkentetett a hátrányát.

A verseny lezáró Sirok-Egerbakta szakaszon ismét Vincze bizonyult a leggyorsabbnak, aki ennek köszönhetően 8,8 másodperces előnnyel nyerte az Eger-Ralit Turán előtt. Hamar búcsúzni kényszerült az előző évi győztes, Hadik András, aki a harmadik gyorsaságin búcsúzott műszaki hiba miatt. Másnapra azonban a csapata rendbe rakta az autót, így a címvédő jelentős időbüntetéssel visszaállhatott a versenybe. A plusz pontokat adó utolsó gyorsaságin a második legjobb időt érte el, így nem távozott üres kézzel az idénynyitóról.

A 14. Credobus Eger Rali végeredménye

1. Vincze Ferenc-Bacigál Igor (Skoda Fabia R5) 1:20:01,2

2. Turán Frigyes-Bagaméri László (Ford Fiesta R5) +8,8 mp

3. Balogh János-Holczer Dániel (Skoda Fabia R5) +1:08,7 perc

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában