LABDARÚGÁS

2019.09.19. 11:21

Óvás után: a három pontot a Lőrinci VSC kapta

A megyei I-es rangadó pályán elért eredményét törölte a versenybizottság.

B. Cs.

Változott az eredmény Fotó: Szigeti Tamás

Döntött a Magyar Labdarúgó-szövetség Heves megyei igazgatóságának versenybizottsága a hazai csapat megóvott Lőrinci VSC–Egerszalók SE megyei I. osztályú mérkőzés ügyében. A határozat szerint a találkozó pályán elért eredményét (0–2) törölték, a mérkőzés három pontját 3–0-s gólkülönbséggel a lőrinciek javára írták.

Változott az eredmény Fotó: Szigeti Tamás

Indoklásként ez szerepel: „A LVSZ. 15.§ (2) a pontja alapján jogosulatlan játéknak minősül, ha a sportszervezet csapata az adott versenyre vonatkozó versenykiírásában előírt „a labdarúgók kötelező szerepeltetésére“ vonatkozó szabályokat megsérti, az a jogosulatlan játék jogi következményei megítélése alá esik, és ugyanazok a jogkövetkezményei. A LVSZ. 45.§ (4) b/5. pontja alapján, ha az egyik csapat a bajnokság versenykiírásában előírt, a labdarúgók kötelező szerepeltetésére vonatkozó szabályokat megsértette, akkor a mérkőzés pályán elért eredményét törölni kell, és a mérkőzés 3 pontját 3–0-s gólkülönbséggel a másik csapat javára kell írni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában