ÖKÖLVÍVÁS

2019.10.21. 11:41

Junior ob: három érem az egrieknek, egy a gyöngyösieknek

Egri és gyöngyösi bajnokot is avattak a junior korú ökölvívók Egerben rendezett országos bajnokságán.

Sike Károly

Kovács Petra (balra) különdíjjal is gyarapodott

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

Arany-, ezüst- és bronzéremmel is gazdagodtak az Egri Városi Sportiskola (EVSI) versenyzői a hazai rendezésű ob-n. A 15–16 éves bokszolók seregszemléjén a megyeszékhelyi klub négy ökölvívója lépett a kötelek közé a körcsarnokban. A négynapos viadalon harminc lány és százhúsz fiú versenyző tette próbára tudását.

Kovács Petra (balra) különdíjjal is gyarapodott Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

– Kovács Petra (66 kg) a dobogó tetejére állhatott, mi több, a legjobb női versenyzőnek járó különdíjat is átvehette – tájékoztatott az egriek szakosztály-vezetője, Dorkó Péter. – Nagy Vivien (60 kg) Dobos Rebekával (KSI) szemben maradt alul, míg a fiúknál Babulyka Zsolt (52 kg) nyakába bronzérmet akasztottak.

Egri részről Szöllősy Áron, Puporka Ádám és Varga Viktória sérülés és betegség miatt nem léphetett szorítóba.

– Sajnos a 66 kilósok között szereplő Jakab Imrének nem sikerült medált szerezni, ettől függetlenül ő is becsülettel küzdött – tette hozzá Dorkó. – A maródiaknak mielőbbi felépülést kívánunk, edzőinknek (Oláh Eszter, Nagy Ferenc, Horváth Máté) pedig köszönöm a munkát!

Az egrieken kívül Heves megyeiként a Gyöngyösi AK színeiben szereplő Miklós Zoltán (50 kg) és Ürmös Attila (70 kg) tehette próbára tudását. Előbbi úgy szerzett aranyérmet, hogy a súlycsoportjában mindössze egyetlen riválisa akadt. Makai Dominik (Kőbánya SC) ellen Miklós 5:0-s pontozással nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában