LABDARÚGÁS

2019.12.03. 16:55

Eger SE: jó kilométerkőnél jár az utánpótlás

A 12. Agriapipe-kupán összesen nyolc érem jutott az ESE-nek.

B. Cs.

Vitányi László, az Eger SE szakmai igazgatója Fotó: Lénárt Márton

– A dobogós helyezéseknél fontosabb, hogy azon az úton, amelyen haladunk, jelenleg megfelelő „kilométerkőnél” tartunk-e – magyarázta az ESE utánpótlásért felelős szakmai vezetője a klub honlapján. – A mérkőzések alapján úgy látom, hogy hellyel-közzel igen, és külön öröm, hogy ez sikerekkel is párosult. Mindkét hétvégére vonatkozóan kiemelendő edzőink „meccselése” és a szülők sportszerű, de annál lelkesebb szurkolása.

Az Egri Focisuli SE rendezvényének második felvonásában az ESE két aranyat és két bronzot szerzett, míg hét nappal ezelőtt egy első, két második és egy harmadik hely jutott a megyeszékhelyieknek.

Vitányi László, az Eger SE szakmai igazgatója Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

December első napján Fükő Tibor 2007-es korosztályú tanítványai a tornagyőzelmen kívül a dobogó harmadik fokára is felállhattak. A 2011-eseknél Bánka Balázs és Hegedűs Zsolt vezényelte az aranyérmes együttest, míg a 2009-esek Szakál Csaba irányításával érdemeltek ki bronzérmet.

– A bő keret miatt két csapattal indultunk, hogy minden gyerek jusson valamennyi játékperchez. Már a torna előtt sejteni lehetett, hogy valamikor szembekerül egymással a két csapat, de azt nem gondoltam volna, hogy ez a meccs lesz számomra a legstresszesebb – fogalmazott Fükő Tibor.

A 2011-es korosztályban címvédőként érkezett az Eger SE. A csapat a döntőben büntetőkkel bizonyult jobbnak az Erdélyből érkezett Nyárádszereda gárdájával szembeni párbajban.

– Az újabb címvédés után rendkívül büszkék vagyunk a csapatra, hogy sikerült felállni a padlóról, ami még értékesebbé teszi a sikert. A játékon sokat kell még javítani, de ebben a korosztályban is van CSAPATUNK! – szögezte le Bánka Balázs.

A 12. Agripipe-kupa tudósításai itt és itt tekinthetők meg

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában