ÚSZÁS

2021.03.26. 16:53

Magyar bajnok az egri úszó, Békési Eszter

Békési Eszter jóvoltából újabb magyar bajnoki címmel gyarapodott az Egri Úszó Klub dicsőséglistája a 123. felnőtt országos bajnokságon, míg az egylet váltóban bronzérmet szerzett a pénteki döntők során.

Bódi Csaba

– A bajnoki cím és a csütörtöki idő miatt nagyon örülök, mert nem volt teljesen sima a felkészülésem. Ősszel sérüléssel bajlódtam, majd januárban, amikor beleállhattunk volna munkába, akkor elkaptam a koronavírust, így teljesen a nulláról kellett kezdeni a felkészülést. Két hónapnyi munka áll mögöttem, amiből kiindulva azt mondhatom, hogy ez egy egészen jó idő – mondta a 2:28.19 perces eredményről Békési Eszter az M4 Sport tv-csatornának.

Az olimpiai kvalifikációs országos bajnokságon Kovács Ottó tanítványa tegnap a 200 méteres női mellúszásban szerezte meg az első helyezést, míg két nappal korábban 100 méter mellen ezüstérmesként zárt. A második helyről így vélekedett az ötkarikás játékokra hangoló versenyző.

– Az előzmények ismeretében és a decemberben elért negyedik pozíció tudatában értékesnek tartom dobogó második fokát, feltétlenül sikerként könyvelem el – tette hozzá a válogatott vegyesváltóban szombaton is rajthoz álló Békési.

Békési Eszter egészen jónak mondható idővel végzett bajnokként Fotó: Derencsényi István/MUSZ

Csapatban is újabban egri medálnak lehetett örülni. A férfiak 4x100 méteres gyorsváltójában ugyanis az Egri Úszó Klub négyes a harmadikként ért célba. A Holló Balázs, Kormos Kristóf, Angyal Mátyás és Kovács Attila alkotta kvartett 3:27.03 perces idő alatt ért célba.

A nap kiemelkedő eseménye, hogy Milák Kristóf országos csúccsal, tokiói A-szintes idővel nyert 100 méter gyorson. A finálét ugyan az eddigi rekorder, az exegri Németh Nándor várta a legjobb idővel (48.11), amely mindössze három századra volt országos csúcsától (48.08), a döntőben azonban Milák – aki 200 méter pillangón az előfutamban minden idők ötödik, a döntőben pedig a második legjobb –idejét úszta – fantasztikus hajrával, 48.00 másodperces idővel csapott célba.

A Budapesti Honvéd SE 21 éves világbajnoka ezzel 77 századot faragott egyéni legjobbján, ráadásul rögtön az első helyre került a hazai ranglistán, így a jelenlegi helyzet szerint Szabó Szebasztián ebben a számban lemaradna az olimpiáról, ahol a két legjobb A szintes indulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában