KÉZILABDA

2021.03.26. 13:02

Tóth Edmond személye garancia a sikeres folytatásra

Az elmúlt hetek sikerei után már bátrabban tervezhetik a jövőt az SBS-Eger háza táján. A klubvezetés első körben a vezetőedzővel ült tárgyalóasztalhoz.

S. K.

Szabó Péter továbbra is az értékek megőrzésére törekszik Fotó: Lénárt Márton

„Hosszútávú megállapodást” kötött Tóth Edmonddal az SBS-Eger NB I-es férficsapata. Szabó Péter szakmai igazgató a megyeszékhelyi klub honlapján úgy fogalmazott: a 45 éves szakember személye garancia a hasonlóan eredményes folytatásra.

– Munkájával évről-évre bizonyítja, hogy joggal említhetjük egy lapon a legnagyobb magyar edzőkkel – jelentette ki Szabó Péter. – Tóth Edmond kiválóan felkészült szakember, aki olyan egységet képes kovácsolni az öltözőben és a pályán egyaránt, ami meggyőződésem, hogy párját ritkítja. Nagyon sokáig szeretnék még vele együtt dolgozni.

A szakmai igazgató már a jövő évi keret kialakítása kapcsán is ejtett néhány szót.

– Minden lehetséges eszközzel azon vagyunk, hogy az értékeinket megtartva várjuk majd a következő szezont. A kivételes műhelymunkánk több nagyobb klub érdeklődését is felkeltette, így ezt a rohamot is állnunk kell. Mindent megteszünk azért, hogy itt tartsuk a játékosokat, s jövőre is ilyen sikereket láthasson a közönség. Azt tervezzük, hogy időről időre hírt adunk majd a jövő évi csapat kialakításának főbb mozzanatairól. Egyelőre annyit mondhatok, hogy meghatározó játékosokkal sikerült megállapodni – osztotta meg a sportvezető.

Szabó Péter továbbra is az értékek megőrzésére törekszik Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Az SBS-Eger jelenleg a klub NB I-es történetének legfényesebb időszakát éli. A csapat a 2020/2021-es idényben az eddigi tizennyolc bajnoki mérkőzésen tizenhét pontot szerzett. Lezák Áronék a koronavírus-fertőzésből felépülve jelentős hátrányból kezdték a küzdelmeket, s négy hónap alatt óriási léptek előre.

– Természetesen mindannyiunkat büszkeséggel töltenek el az elmúlt hetek sikerei – folytatta Szabó Péter. – Olyan eredményeket értünk el, amelyekkel a sportág számos szereplőjének elismerését kivívtuk. A megszerzett pontok birtokában már bátrabban tervezhetjük a jövőt, még ha a mai világban rengeteg is a bizonytalanság. A szakmai sikereken túl az anyagi biztonság megteremtése óriási kihívás. A járvány elleni védekezés érdekében hozott szigorító intézkedések alaposan megnehezítik a klub mindennapjait, miközben a nehéz gazdasági helyzetben bevételi forrásoktól esünk el. Az egyesület valamennyi dolgozója óriási munkát végez azért, hogy tartani tudjuk a nívót. Rendkívül hálásak vagyunk azoknak a támogatóknak, akik a nehéz időkben is kitartanak mellettünk és osztoznak a terheinken. Minél többen fogjuk egymás kezét, annál erősebbek vagyunk. Abban reménykedünk, hogy az egri városvezetést is méginkább magunk mellé tudjuk állítani, hiszen velük együtt alkotunk egy kerek egészet.

A sikerek láttán egy valami mégis elszomrítja a szakmai igazgatót. Azokat a szurkolókat, akik korábban hétről hétre ott ültek a lelátón, most nehéz kárpótolni.

– Borzasztó érzés, amikor egy győztes mérkőzés után két perccel már néma csend honol a körcsarnokban – állapította meg Szabó Péter. – Korábban egy-egy siker után hosszú percekig éltették kedvenceiket a drukkerek, olyan különleges hangulatot varázsolva, amely országos viszonylatban is párját ritkítja. Elmondhatatlanul sajnáljuk, hogy a szurkolók nem láthatják azt a csapatot, amely a klub NB I-es történetének legfényesebb menetelését viszi véghez. Kétségkívül ez a legnagyobb szívfájdalom.

Vasárnap érkezik a Dabas

A férfi NB I. 16. fordulójában:

SBS-EGER (6.)–DABAS KC VSE (12.)

Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, zárt kapuk mögött, vasárnap, 18.00. V.: Medve R., Südi P.

Míg a legutóbbi négy mérkőzésén öt pontot szerzett Pest megyei gárda ádáz küzdelmet vív a kiesés elkerülése ellen, addig az egriek a középmezőny meghatározó tagjaként várják az egymás elleni találkozót.

A megyeszékhelyieknél a múlt héten agyrázkódást szenvedett Kiss Gergő felépülése még több időt vesz igénybe, de az izomsérülssel bajlódó Rédei István és Szuharev Lev játéka is kérdéses.

A két csapat dabasi mérkőzésén, februárban 29–21-s egri siker született.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában