BIRKÓZÁS

2021.05.12. 11:40

Centenáriumi ob az egri szőnyegen

Kiskunfélegyházán a hatfős egri csapatból öten érmet szereztek.

S. K.

Három szőnyegen zajlanak majd a küzdelmek az egri ob-n Fotó: Lénárt Márton

Fotó: LENART_MARTON

A Magyar Birkózó-szövetség (MBSZ) idén ünnepli alapításának 100. évfordulóját, amely egybe esik az egri birkózó sport indulásával is. A jeles eseményhez kapcsolódóan az Egri Városi Sportiskola (EVSI) szervezésében május 15-én, szombaton a Kemény Ferenc Sportcsarnok ad otthont a diák I. korosztály országos bajnokságának, ahol a fiúknál 14, a lányoknál 12 súlycsoportban küzdenek az érmekért.

Három szőnyegen zajlanak majd a küzdelmek az egri ob-n Fotó: Lénárt Márton

Már a júniusi bulgáriai kadet Európa-bajnokságra, valamint a hazai rendezésű júliusi kadet világbajnokságra fókuszálva Kiskunfélegyházán rendezték az év első és egyben utolsó válogató versenyét. A három szakágat felvonultató viadalon összesen százkilencvenhárom birkózó próbált szerencsét.

A megmérettetésen a kötöttfogásban érdekelt Egri Vasas-EVSI hatfős csapatából egy kivételtől eltekintve mindenki érmet szerzett, de a legközelebb Borosi Henrik és Osváth Nagy Noémi került a címeres mez kiharcolásához. A versenyzőkre a végleges kerethirdetés előtt még újabb edzőtábor vár.

Az érmes egriek. Lányok, 69 kg: 2. Osváth Nagy Noémi. Fiúk, 48 kg: 2. Deutsch Botond, 55 kg: 2. Köböl László, 60 kg: 3. Csomós János, 110 kg: 2. Borosi Henrik.

A kötöttfogású csapatversenyben: 1. Budapesti Honvéd SE 40 pont, 2. Dorogi NC 23, 3. Egri Vasas-EVSI (Osváth Nagy Noémi, Deutsch Botond, Köböl László, Csomós János, Vitai Vendel, Borosi Henrik. Edzők: Gyöngy Attila, Lakatos András, Madarasi Gábor, Szucsik Tamás) 19.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában