ÖKÖLVÍVÁS

2021.05.23. 11:56

Három érem az egrieknek a 70. Bornemissza-emlékversenyen

Négy napon keresztül Egerre összpontosult a sportág figyelme, ahol közelgő a junior és ifjúsági Európa-bajnokságra is hangolt a 70. Bornemissza Gergely Nemzetközi Emlékverseny mezőnye.

S. K.

A juniorok mezőnyében az 52 kilós Csorba Csenge a fináléban Bakk Eszter ellen a második menetben döntő fölényes győzelmet aratott Fotó: Lénárt Márton

Egy év kényszerű kihagyást követően idén tizenhárom nemzet kettőszáznégy versenyzője lépett szorítóba – tájékoztatott a házigazda Egri Városi Sportiskola (EVSI) szakosztály-vezetője, Dorkó Péter. – Az EVSI színeiben kilencen tették próbára felkészültségüket. Többségében kezdő versenyzők, akik még az út elején járnak. A fiúknál bár többek is remek teljesítménnyel rukkoltak elő senki nem léphetett dobogóra, ellenben a lányok két arany- és egy bronzéremmel is gazdagodtak.

A juniorok mezőnyében az 52 kilós Csorba Csenge legnagyobb hazai riválisát Horváth Kárment már az elődöntőben búcsúztatta, majd a fináléban Bakk Eszter ellen a második menetben döntő fölényes győzelmet aratott. A 63 kilósok döntőjében Bozó Virág szintén az egyik hazai riválist, Nagy Ramónát múlt felül, ami a közelgő a junior és ifjúsági Európa-bajnokság előtt akár iránymutatásként is szolgálhat a válogatási szempontokat illetően a Bertók Róbert szövetségi kapitány vezette szakmai stáb számára.

A juniorok mezőnyében az 52 kilós Csorba Csenge a fináléban Bakk Eszter ellen a második menetben döntő fölényes győzelmet aratott Fotó: Lénárt Márton

– Csorba Csenge teljesítményével kiérdemelte a Vitányi Antal Emlékdíjat is, amelyet évről-évre a Bornemissza-emlékverseny legjobb egri ökölvívója kap – folytatta Dorkó Péter. – Bozó Virág számára pedig vélhetően azért is marad majd különösen emlékezetes a siker, mert a döntő napján töltötte be 16. életévét. A bronzérem a 60 kilós Kiss Jázmin nevéhez fűződik, bízom benne, hogy a fejlődése töretlen marad és a későbbiekben is bátran szembe száll majd az ellenfeleivel.

A 70. Bornemissza-emlékversenyen harminckét döntőt rendeztek, amelyek közül húsz súlycsoportban magyar ökölvívó nyakába került az aranyérem. A junioroknál a legjobb fiú versenyzőnek járó különdíjat a tatabányai Oláh Levente vehette át, míg a lányoknál a soproni Kovács Nikoletta részesült elismerésben. A csapatversenyt a lengyelek nyerték. Az ifjúsági lányoknál a vecsési Fekete Lili bizonyult a legjobbnak, a fiúknál a kőszegi Búza Rafael fogadhatta a gratulációkat. Az ifjúságiak összetett pontversenyét a franciák nyerték. A hazai klubok közül a Debreceni VSC bizonyult a legeredményesebbnek.

 

A Magyar Ökölvívó-szakszövetség részéről elismerésben részesült Eger polgármestere, Mirkóczki Ádám, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke Juhász Attila Simon, az Egri Városi Sportiskola igazgatója, Kovács Géza valamint az EVSI szakosztály-vezetője, Dorkó Péter.

Az eseményen külön köszöntötték Oláh Esztert, aki tizenegy évre visszatekintő versenyzői pályafutás végére tett pontot. A felnőttként nyolcszoros magyar bajnok, kétszeres Európa-bajnoki ötödik, ­uniós Európa-bajnoki ötödik ­egri ökölvívó augusztusra várja első gyermekét.

 

Eger városának ajándékát a Magyar Ökölvívó-szakszövetség elnöke, Bajkai István, a MÖSZ főt

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában