BIRKÓZÁS

2021.06.24. 14:16

A világbajnoki részvételért küzd az egri birkózó

A 2018-as győri Európa-bajnokság hangulata is motiválja Borosit.

S. K.

Fotó: Márkus Attila M-A

A július 19–25. között esedékes budapesti kadett-világbajnokságon való szereplés a tét a korosztály szombati válogató versenyén a KIMBA Sportcsarnokban. A 92 kilósok mezőnyében egriként Borosi Henrik is harca száll a vb-szereplésért.

– Milyen állapotban érzi magát?

– Amit lehetett, a felkészülés alatt megtettem annak érdekében, hogy bizakodva várhassam a válogatót – válaszolt az Egri Vasas-EVSI versenyzője, Borosi Henrik. – Rengeteg tréning van a hátam mögött, több edzőtáborban is hangoltunk, jó erőben érzem magam.

– A világbajnoki szereplés önmagában is kecsegtető, mekkora pluszmotivációt jelent, hogy Budapesten, hazai vb-n szerepelhet?

– Ha csak a 2018-as győri serdülő-Európa-bajnokságot idézem fel, máris egyértelmű a válasz: órási pluszmotiváció. A győri Eb-n bronzérmet szereztem, fantasztikus élmény volt ismerősök, barátok, pályatársak előtt birkózni.

– Néhány nappal a ­válogató előtt mi jelenti az utolsó simításokat a szőnyegre lépés előtt?

– Már csak a súlyomra kell figyelni, de ez az egyik legnehezebb feladat. A 92 kilósok mezőnyében indulok, a hét eleji mérlegelésen még két kiló pluszt állapítottunk meg. A fogyást az utolsó két napban zárjuk. Még napi 1,5–2 órát edzek, abba az időben mindent kiadok magamból, aztán pihenek és próbálok egy kis videójátékkal kikapcsolódni.

Borosi Henrik nagyon elszánt Fotó: Márkus Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában