BIRKÓZÁS

2021.06.28. 14:04

Két egri birkózó is szőnyegre léphet a budapesti vb-n

A csapatversenyben a Dorogi NC mögött második helyen zárt az Egri Vasas-EVSI.

S. K.

Osváth-Nagy Noémi már Bulgáriában révbe ért Fotó: MBSZ

A friss Európa-bajnoki bronzérmes Osváth-Nagy Noémi mellett Borosi Henrik is kiharcolta a budapesti rendezésű kadett-világbajnokságon való részvételt.

– Henrik mindhárom mérkőzését nagyon magabiztosan nyerte, legyőzte többek között azt a Kiss Krisztiánt is, aki tagja volt a bulgáriai Európa-bajnokságon szerepelt magyar csapatnak – osztotta meg az Egri Vasas-EVSI szakosztály-vezetője, Gyöngy Attila. – Kétség sem férhetett a győzelméhez, így 92 kilogrammban is egri versenyzőért szoríthatunk a július 19–25. között sorra kerülő budapesti vb-n. Osváth-Nagy Noémi már az Európa-bajnoki bronzérmével megváltotta a jegyét a vb-re, miután a 69 kilós súlycsoportban közel s távol sem akadt ellenfele.

Osváth-Nagy Noémi már Bulgáriában révbe ért Fotó: MBSZ

A korosztály válogatóversenynek a KIMBA Sportcsarnok adott otthont, ahol a múlt héten zárult bulgáriai kontinenstornán érmes versenyzők kiemeltként vettek részt.

– Csomós János a 60 kilósok mezőnyében állhatott dobogóra – folytatta Gyöngy Attila. – Janikát az ESMTK színeiben szerepelő Mányik Dávid búcsúztatta, aki a címeres mezért 8–1-re a kiemelt Lévai Leventét is legyőzte. Köböl László (55 kg) és Deutsch Botond (48 kg) helyezetlenül zárt. Előbbi súlyosnak tűnő sérülés után hagyta el a szőnyeget, szerencsére azonban a tüzetesebb orvosi vizsgálatok nem állapítottak meg komolyabb bajt.

A csapatversenyben a Dorogi NC mögött második helyen zárt az Egri Vasas-EVSI.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában