Labdarúgás

2022.03.03. 15:16

Megyei I. osztály: új edzővel derbizik Egerszalókon a címvédő Lőrinci

Egy bajnoki mérkőzés után megköszönték Szenes Sándor edzői munkáját a Lőrinci VSC-nél. A megyei I. osztály 18. fordulójának egerszalóki rangadójára már Gulyka Zsolt játékos-edző vezérletével futnak ki a bajnoki címvédő gárda labdarúgói.

Bódi Csaba

A második egerszalókiak a harmadik Lőrinci ellen is győzni akarnak.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

Szombat, 14.30:

EGERSZALÓK (2.)–LŐRINCI (3.)

Egerszalók. V.: Mencsik László (Lovas, Rézműves).

 

A szalókiak két győzelemmel kezdték az évet, de a kép nem ennyire derűs. Kaszás Norbert félévre szóló eltiltása, Vojtekovszki Márton leállása és Tóth József piros lap miatti hiányzása érzékeny veszteség. A hazaiak szélsője, így kommentálta a történéseket.

 

– „Kaszi” ilyen mértékű eltiltása érthetetlen számomra, nagyon hiányzik a csapatnak, de az az igazság, hogy nem lepődtem meg az ítéleten… Erről hosszasan tudnék mesélni – mondta az egerszalókiakat három éve erősítő, 38 esztendős Busai Barna. – Akik pedig cserben hagyják a csapatot, azok nem valók öltözőbe. A két győztes meccs nagy önbizalmat adott mindenkinek, újra füvön, a saját pályánkon játszhatunk, amit nagyon vártunk. Az biztos, hogy nem lesz egyszerű feladatunk, de jó csapatunk van, és ott akarunk maradni a második helyen, vagyis nem kérdés, hogy győznünk kell. Így állok minden meccshez, és ezt a mentalitást akarom átadni a fiataloknak.

 

A 2020/2021-es megyei bajnok Lőrinci VSC új edzővel érkezik Egerszalókra. Januárban Dukon Béla helyére érkezett Szenes Sándor, ám a hajdani NB I.-es labdarúgó csupán egy bajnoki mérkőzésen, a 16. fordulóban Domoszlón 2–0-ra megnyert összecsapáson irányította a sárga-kék gárdát. A szakember helyét Gulyka Zsolt vette át, a 45 éves védő játékos-edzőként kapott megbízást. A címvédő azonban nemcsak új trénerrel, hanem a mezőny egyedüli veretlenjeként utazik a párharcra.

 

– Minden meccsen az a célunk, hogy megszerezzük a három pontot, ez most sem lesz másként – egyértelműsítette a lőrinciek középpályása, Székesi Ádám. – Évek óta legnagyobb fegyverünknek az számít, hogy nagyon jó baráti társaságot alkotunk és mindent megteszünk egymásért a pályán. Gulyka Zsolti nagyon jól ismeri a csapatot, pörgős, jó edzéseket tart, és emellett érzi, hogyan kell megtartani a három lépés távolságot. Jó hangulatban zajlanak az edzéseink, viszont, ha mindez a munka rovására megy, akkor hangszínt vált.

 

A lőrinciek színeiben 2018 óta futballozó 35 éves játékos valamennyi meccsen igyekszik magából kihozni a maximumot. Csapatkapitányként biztatja és irányítja társait.

 

– Ezenkívül támadó középpályásként igyekszek nagy segítséget nyújtani azzal, ha gólokat rúgok vagy gólpasszokat adok – közölte Székesi Ádám.  

 

BÉLKŐ SE-BÉLAPÁT (11.)–HERÉD (5.)

Bélapátfalva. V.: Várallyay Miklós (Juhász S., Fehér).

DOMOSZLÓ (14.)–GYÖNGYÖSI AK (8.)

Domoszló. V.: Orosz Fruzsina (Pádár, Juhász B.).

MAKLÁR (10.)–EGER SE II. (13.)

Maklár, Adler Spt. V.: Csuja Zoltán (Szarvas, Hovanecz).

FC HATVAN (1.)–FÜZESABONY (15.)

Hatvan. Népkert. V.: Szigetvári Zsolt (Juhász Á., Kincses).

ENERGIA SC GYÖNGYÖS (9.)–HEVESTHERM-HEVESI LSC (12.)

Gyöngyös, Kömlei Károly Sporttelep. V.: Viktor Ferenc (Májer, Molnár D.).

MARSHALL ASE (7.)–BESENYŐTELEK-ERŐSS ÚT (6.)

Andornaktálya. V.: Debreczeni Krisztián (Nagy P., Palásti).

 

Szabadnapos: Gyöngyöshalász SE (4.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában